Omgeving

Naast het park ligt zwembad Campanula met sauna, hiervan kunt u gebruik maken (tegen betaling).
Aan de Belkmerweg vindt u bij park Campanula fietsverhuur, een Spar en twee cafetaria’s.
Een pizzeria treft u aan op de Zeeweg

Richting de duinen en het strand ziet u aan het einde van de Zeeweg aan de linkerkant restaurant De Goudvis. Achter het restaurant is een grote speeltuin met dezelfde naam. Hier kun je tegen betaling (alleen kinderen betalen) de hele dag spelen. Als je een stempel hebt kun je de hele dag in en uit lopen.

Rondom Sint-Maartenszee zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden. Ontdek zo de brede duinstrook en het eeuwenoude polderlandschap met slingerdijkjes.
Op het strand van Sint-Maartenzee vindt u de strandpaviljoens “Nieuw Zuid” (het hele jaar open) en “Noord”.

Petten is ongeveer 5 kilometer vanaf Sint-Maartensvlotbrug, in Petten is er een VVV, een Spar, een warme bakker en leuke winkeltjes. In Petten kun je gemakkelijk op de vernieuwde Hondsbossche Zeewering komen en vanaf daar naar het strand. Het prachtige fietspad loopt van Petten naar Camperduin. Dit is het mooiste fietspad van Nederland.

Callantsoog is ongeveer 7 kilometer vanaf het park. Callantsoog is een prachtige badplaats gelegen in de kop van Noord-Holland aan de Noordzee. Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van Nederland. Het strand is lang en breed maar ook schoon en veilig.
Op het strand staan zes strandpaviljoens. Wat dacht je van een heerlijke wandeling over het strand en daarna wat drinken en/of eten in één van de strandpaviljoens? Op het Dorpsplein is het ook in de herfst gezellig en er is altijd wel wat te doen.

Natuurreservaat ’Het Zwanenwater’, ruim 600 hectare vochtige duinvallei en rondom twee meren.
Excursies zijn mogelijk.

Alkmaar heeft naast 400 monumenten ook een bruisend winkelhart. Van half april tot half september is er op de vrijdagmorgen de beroemde kaasmarkt.

In Den Helder is Fort Kijkduin. Dit fort dateert uit 1811 en is in opdracht van Napoleon gebouwd. De ondergrondse gewelven en gangen maken van Fort Kijkduin: het spannendste fort van Nederland.
De attractie van het aquarium is de aquariumtunnel.
Fort Kijkduin is zeker het bekijken waard!